Een energielabel is meer dan alleen een classificatie die aangeeft hoe zuinig jouw huis is.

Wanneer je jouw huis wilt verkopen of verhuren, dien je in het bezit te zijn van een geldig geregistreerd energielabel. Hierdoor kunnen potentiële kopers en huurders in één oogopslag zien hoe zuinig jouw huis is. De Huizenbemiddelaar Zundert weet wat het belang is voor jou als huizenbezitter om een zo zuinig mogelijk huis te hebben. We zetten daarom kort en bondig alle effectieve manieren om je huis zo zuinig mogelijk te maken op een rijtje.

Soorten classificaties

Een huis valt onder te verdelen tussen energielabel A++++ tot en met G.

Hierbij staat A++++ voor zeer zuinig en G voor zeer onzuinig. Het energielabel geeft dit aan door middel van kleuren, aflopend van groen naar rood. Groen is hierbij het zuinigst en rood het meest onzuinig.

Je huis energiezuinig maken

Je hebt verschillende manieren om je huis energiezuinig te maken. Zowel op het gebied van energie opwekken, als op het behouden van energie, zijn er slimme investeringen mogelijk. De Huizenbemiddelaar Zundert onderkent het belang van een energiezuinig huis. Hoe zuiniger een huis, hoe beter het is voor het milieu.

En hoe beter het is voor de verkoopwaarde van je huis. Je huis energiezuinig maken doe je door enerzijds het opwekken van milieuvriendelijke energie en anderzijds het optimaal behouden van de warmte in je huis.

Groene stroom

Wanneer je zelf stroom opwekt door middel van zonnepanelen, geef je jouw energielabel een grote boost. Zonnepanelen leveren voor een groot deel van het jaar energie waarmee je jouw huis kan verwarmen. Het levert je niet alleen een hoger energielabel op, je ziet het ook terug in de maandelijkse energielasten die aanzienlijk minder zullen worden.

Isolatie van je huis

Het opwekken van duurzame energie is één stap om je huis energiezuinig te maken. Het vasthouden van de warmte in je huis is een tweede belangrijke investering om je huis van een zo hoog mogelijk energielabel te voorzien.

 

Bij het isoleren van je huis maken we een onderscheid tussen:

  • Dakisolatie
    Een huis verliest de meeste warmte via het dak. Warme lucht stijgt immers op. Met een goede dakisolatie hou je de meeste warmte binnenshuis.
  • Raamisolatie
    Warmte wordt ook snel afgevoerd via ramen. Triple of HR++ glas vermindert het warmteverlies door je ramen optimaal.
  • Wandisolatie
    Oudere huizen beschikken vaak over slecht geïsoleerde muren. Door middel van wandisolatie vul je alle loze ruimtes in de buitenmuren van jouw woning op.
  • Vloerisolatie. Kou trekt op vanuit de grond. Met een goede vloerisolatie bereikt deze kou niet meer jouw woning.