Sommige lezers van deze blog herkennen deze situatie wel: Je bent heerlijk online kleding aan het shoppen en bent bijna klaar met je volledige bestelling. Een goede vriend ziet op je scherm hoeveel geld je bijna aan het uitgeven bent voor een paar schoenen en een jurk en schrikt zich kapot. Hij vraagt aan je of je dat niet duur vind. Jij vind het de normaalste zaak van de wereld, totdat je beseft dat je het geld helemaal niet hebt en wilt gaan lenen bij je vrienden. Dit is een goed teken om een stop te zetten en hulp te vragen bij je geldzaken. Dat kan door middel van een externe financieel adviseur. Maar wat kunnen zij voor jou betekenen?

Meer overzicht in je geldzaken

Als je in zee gaat met een financieel adviseur of accountant in Lunteren, kunnen zij je helpen om alles goed voor elkaar te krijgen. Nee, ze gaan niet als je ouders vroeger je bank stopzetten zodat je geen geld meer kan uitgeven. Maar ze gaan per maand kijken waar je het meeste geld aan hebt uitgegeven en samen met jou maken ze een plan van aanpak. Hiermee krijg je steeds meer overzicht over je eigen kosten en uitgaven en daarbij wordt je bewuster van bepaalde keuzes maken, bijvoorbeeld dat je minder uitgeeft aan kleding en meer geld neerlegt voor het sparen van een huis of een auto.

Altijd advies op het juiste moment

Deze adviseurs zijn er ook voor jou om te laten zien wanneer jij je als uitgever op z’n zwakst bent. Misschien is jouw valkuil wel kleding of eten. Daar proberen zij je dan vanaf te helpen door middel van een maandelijkse check om te kijken hoe het gaat en daarbij ook een geheel schema op te stellen die zelf ook makkelijk kan bijhouden als consument. Ideaal om goed met geld te leren om gaan. Financiële adviseurs zijn je er om je meer overzicht en duidelijkheid te geven wat betreft geldzaken. Ze kijken niet op iemand neer of zeggen dat het niet goed is, want iedereen heeft wel eens een periode dat ze niet goed om kunnen gaan met geld.