geldzaken

Overstappen gas/ electro leveranciers

Hoe gaat het in zijn werk?

 

energieleverancier
energie

Overstappen op een andere energieleverancier

 

Wanneer je wilt besparen op de woonlasten dan is het overstappen op een andere energieleverancier misschien wel een van de meest voorkomende mogelijkheden die je tot je door laat dringen. Wil je overstappen op een andere energieleverancier, in dit artikel nemen we dit onderwerp met je door.

Hoe werkt het overstappen van energie

 

Wanneer je een ander contract wilt dan kun je eerst eenvoudigweg gaan vergelijken online, zo kun je uitzoeken welke mogelijkheden je tot je beschikking hebt. Overstappen op een andere energieleverancier is veel gemakkelijker dan je denkt.

Wanneer je online het aanbod bekijkt, dan heb je meestal algauw het voordeligste aanbod er tussenuit. Meestal kun je de leverancier dan direct benaderen en laten weten dat je de intentie hebt om over te stappen en je kunt ze op het aanbod wijzen dat je hebt gezien. Meestal zijn energieleveranciers een en al oor wanneer je het over overstappen hebt. Dit is voor hen toch de manier om nieuwe klanten te werven, en ze zijn er maar wat blij mee als jij daar potentieel bij zou kunnen horen

Hoe lang duurt overstappen

 

Hoe lang een overstap precies duurt is geheel afhankelijk van de voorwaarden in het contract op dit moment hebt. Het is vooral de looptijd die het grote verschil maakt. Dit is de grootste factor die uitmaakt hoe snel een overstap kan worden gerealiseerd.

gas
overstap energie

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een contract hebt voor onbepaalde tijd, dit komt voor wanneer je nog nooit eerder een overstap hebt gemaakt, of wanneer de einddatum van het vaste contract al is verlopen. Een overstap duurt na de twee weken van bedenktijd ongeveer 2 tot 6 weken. De nieuwe leverancier zegt dan het huidige contract op en hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de opzegtermijn van het huidige contract.

Het kan ook zijn dat jouw vaste contract binnen twee maanden afloopt. Wanneer je contract hebt voor bepaalde tijd bij een energieleverancier dan kun je vanaf een bepaalde resterende termijn overstappen zonder boete. Bij de meesten is dit 2 maanden. Bij de meeste leveranciers is deze termijn dus twee maanden of korter. Echter, de nieuwe leverancier wacht meestal niet totdat het contract afloopt, je moet aangeven wanneer je contract afloopt. Enkel en alleen op deze manier kan je voorkomen dat het contract bij de nieuwe leverancier te vroeg ingaat.

Het kan ook zomaar zijn dat jouw contractduur nog langer is dan twee maanden. Hierbij kun je online gewoon diverse leveranciers bekijken en dan zal er moeten worden uitgezocht wat de mogelijkheden zijn. Dit is per energiecontract verschillend, daarom dat er zal individueel zal moeten worden gekeken. Wellicht dat je een adviseur zou kunnen inschakelen om te kijken welke mogelijkheden je hebt.