Zijn folders nog wel nuttig? Dit is een veelgehoorde vraag. Door de opkomst van online marketing kunnen mensen heel gericht worden bereikt. Waarom zou je dan nog folders gaan rondsturen denk je misschien. In dit artikel leg ik je uit waarom folders nog steeds nuttig zijn om als marketingmiddel in te zetten. Benieuwd naar de effectiviteit van folders en de voordelen? Lees dan het artikel.

Hoeveel mensen lezen nog folders? 

Marktonderzoeksbureau profacts heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van folders. Uit het onderzoek blijkt dat enorm veel mensen nog reclamefolders lezen, namelijk 92%. Niet zo gek dus dat bekende bedrijven, zoals Lidl en Albert Heijn wekelijks miljoenen folders verspreiden.

Hoe verspreid ik folders? 

Je kan zelf op je fiets langs alle deuren gaan en folders bezorgen, maar je kan het natuurlijk ook uitbesteden aan een bedrijf. Online zijn er veel bedrijven te vinden door wie jij je folders kan laten verspreiden. Wil jij graag folders verspreiden in de omgeving van Zwolle? Dan kan je bijvoorbeeld zoeken op folders verspreiden Zwolle.

Dragen folders ook bij aan de verkopen?

Allemaal leuk en aardig dat folders zoveel worden gelezen. Maar dragen ze ook bij het stimuleren van de verkoop? Ook daar is onderzoek naar gedaan. Hieruit blijkt dat het een zeer sterk effect heeft. 56% van de consumenten overweegt om iets te kopen. 45% bepaalt zelfs om daadwerkelijk een winkel te bezoeken. Mede hierom is een folder dus nog steeds een sterk marketingmiddel die kan worden ingezet. Folders zijn niet alleen effectief voor de verkoop van producten. Ze dragen ook bij het aan verhogen van de naamsbekendheid. Veel bedrijven sturen wekelijks een folder, dit is om bovenaan het lijstje van de consument te komen. Dus wanneer een autobedrijf wekelijks een folder stuurt, denkt de klant bij het aanschaffen van een auto direct aan dit bedrijf..

Hoe maak ik een folder die mensen willen lezen?

Less is more. Hoe minder tekst hoe beter. Tegenwoordig willen mensen geen lange lappen tekst meer lezen, maar korte bulletpoints met afbeeldingen. Die laatstgenoemde is vooral belangrijk. Niets voor niets dat het spreekwoord ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’ bestaat. Door gebruik te maken van bulletpoints en afbeeldingen is het voor consumenten gemakkelijk om een tekst te scannen. Daarnaast is het belangrijk om de boodschap simpel te houden. Verder moet je één onderwerp aanhouden in je flyer, anders wordt het voor de consument onduidelijk en belandt jouw folder hoogstwaarschijnlijk bij het oud papier.