Wanneer jij net bent gestart met je bedrijf of juist al langer in het bedrijfsleven zit, zijn klanten een belangrijk onderwerp. Met name het behouden van je klanten is van belang om jouw bedrijf uiteindelijk draaiende te houden. Je wilt het je klanten zo makkelijk mogelijk maken en hen de hulp kunnen bieden waar dat kan om de klantreis zo aangenaam mogelijk te maken. In deze blog lees jij hoe jij zorgt voor zoveel mogelijk klantbehoud.

Klantrelaties opbouwen

De relatie tussen jou en je klanten is de sleutel tot het behouden van je klant en om ervoor te zorgen dat zij een connectie krijgen met jouw bedrijf. Deze relatie kun je opbouwen en onderhouden met bijvoorbeeld het bieden van de juiste hulp waar nodig. Hierbij kun je denken aan een klantenservice waarbij de wensen van de klant centraal staan. Het is van belang dat de klant zich begrepen voelt en goed geholpen wordt.

Naast het bieden van hulp kun je klanten ook andere dingen aanbieden in de vorm van kortingen of een kleinigheidje om ze op die manier ook iets terug te geven. Hiermee creëer je een gun-factor en is de klant snelle geneigd bij jou terug te komen.

Klanten behouden als verhuurder

Als voorbeeld nemen we een verhuurbedrijf die in dit geval huurders wil behouden. Met behulp van een klantvolgsysteem kan de verhuurder via verschillende kanalen contact krijgen met de huurders. Zo kan er persoonlijke support aangeboden worden om klanten tevreden te stellen. Binnen deze omgeving zijn alle vormen van communicatie voor de klant binnen handbereik. Via Embrace kun jij als bedrijf zo’n systeem laten opzetten en uiteindelijk zorgen voor meer klantbehoud.

Laten gaan

In sommige gevallen maakt de klant ondanks al jouw inzet toch de keuze om weg te lopen. Iedereen blijft bovendien vrij om eigen keuzes te maken. Klanten kunnen zich soms niet helemaal vinden in bepaalde bedrijven of kiezen toch voor een goedkoper alternatief. Zolang jij er alles aan hebt gedaan om je klant tevreden te houden, heb jij er in ieder geval alles voor gedaan. Soms is de enige optie dan gewoon laten gaan.