Administratie is niet iedereen zijn hobby en velen hebben er een hekel aan. Je blijft het maar uitstellen waardoor de berg steeds groter wordt en de drempel om eraan te beginnen ook. Het is begrijpelijk dat niet iedereen dit interessant vindt, maar gelukkig zijn er genoeg die dat wel vinden en jou daarbij kunnen helpen! Lees in dit artikel hoe je je eigen administratie op orde kunt houden en wat je kunt doen als het je te veel wordt. 

Je eigen administratie regelen 

De meeste startende ondernemingen beginnen met dit zelf te doen, en dat is ook mogelijk! Maar zodra er meer klanten bijkomen en je personeel begint aan te nemen is het van hoog belang dat je basisadministratie goed zit en hierop kunt voortbouwen. Dus begin vanaf het begin gelijk met alles sorteren en doe dit alsjeblieft digitaal! Online administratie is waar de toekomst ligt en biedt zoveel meer mogelijkheden dan de ouderwetse administratiekast vol met papieren. Maak een folder aan op de computer en zet deze in de cloud, zo kun je het nooit verliezen. Maak sub folders met verschillende categorieën geschikt naar jouw onderneming. Zo heb je alles op een plek en zit er logica in. Als je dit niet doet, kun je later nog wel eens flinke hoofdpijn krijgen. Wanneer je alles hebt opgeslagen en plots heb je een specifiek document nodig dan hoef je alleen maar ctrl + “F” in te drukken en te zoeken naar de naam van het document. Zo heb je altijd snel toegang tot de informatie die je nodig hebt en hoef je nooit meer urenlang in de papieren te neuzen voor dat ene document.  

Begint je onderneming te groeien? Neem actie 

Als je echt niks hebt met administratie en het kost je te veel tijd, dan is het moment daar. Ga het uitbesteden aan een extern administratiekantoor in Groningen of een andere regio. Het kost geld en dat is waarschijnlijk iets wat je niet wilt uitgeven. Maar zie het niet als een extra kostenpost! Maar zie het als een manier van tijdbesparing. Want wanneer je bedrijf van de grond is en je hebt een aantal vaste klanten dan kan het hoogstwaarschijnlijk al uit om je administratie uit te besteden. Mocht je ook meer personeel aangenomen hebben, dan is het verstandig om dit ook gelijk uit te besteden. De administratie die daarbij komt kijken wordt namelijk alleen maar meer en salarisadministratie in Groningen of andere regio’s kun je gewoon uitbesteden aan iemand die dit wel leuk vindt om te doen.