Iedereen heeft of krijgt vroeg of laat te maken met maandelijkse vaste lasten. Eigenlijk het miste leuke elke maand, maar wel het belangrijkste. Je wil namelijk alles goed geregeld hebben, maar toch ook niet teveel betalen. Het is daarom belangrijk om altijd een actueel en helder overzicht te hebben van alles in- en uitgaven. Controleer regelmatig of je vaste lasten misschien omlaag kunnen. Als dit kan, is dat altijd leuk nieuws! Maar hoe bespaar je op je vaste lasten? Daar zijn heel veel manieren voor. We geven je graag twee voorbeelden!

Mobiele telefoon abonnementen

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon bij zich. En nu er zoveel mogelijk is om de smartphone, gebruik je het ook voor heel veel zaken. Toch gebruik je soms minder dan je denkt. Zo is een abonnement met onbeperkt internet hartstikke fijn. Maar gebruik je daadwerkelijk zoveel internet op je mobiel? Of kan je ook een groot deel doen via het wifi-netwerk in huis? Een lagere internetbundel kan soms al veel voordeel opleveren. Naast een abonnement met telefoon kan je ook kiezen voor een sim only-abonnement. Hierbij neem je geen nieuwe telefoon, maar enkel het abonnement voor je verbruik. Deze abonnementen bevatten geen aflossing, waardoor je vaak je maandelijkse kosten kan halveren. Reken maar eens uit wat dat je op jaarbasis oplevert! Wil je het beste abonnement voor jou? Maak dan gebruik van een vergelijker als Bellen.com. Zo kies je een abonnement wat aansluit op je wensen, maar dan voor de laagste prijs.

Gas en licht

Een andere belangrijke maandlast waar je zeker niet teveel voor wil betalen is gas en licht. Ook voor deze lasten geldt dat de ideale situatie per huishouden verschillend kan zijn. Soms gebruik je helemaal geen gas meer en wil je vooral goedkope stroom. Of misschien heb je wel veel zonnepanelen liggen en wil je een goede prijs voor de stroom die je terug levert. Voor gas en licht zijn er veel mogelijkheden in de contracten die je af kan sluiten. Je kan kiezen voor een dynamisch tarief of voor een vast tarief. Afhankelijk van de markt en wat je zelf prettig vind, kan je hier een keuze in maken. Ook kan het voordelig zijn om met een slimme meter te werken. Zo krijg je verschillende tarieven en deze kunnen per leverancier en gemeente weer verschillen. Om de juiste keuze te kunnen maken, kan je het beste gebruik maken van de online vergelijker zoals Gaslicht.com