Het verkopen van een huis is een langdradig en moeilijk proces. Maar gelukkig levert het je uiteindelijk enorm wat geld op! Maar je moet ook betalen voor het verkopen van je huis. Makelaar, foto’s, advertenties, etc. Dat kan nog steeds best oplopen en die kosten wil je juist zo min mogelijk houden. Daarom geven we je tips over hoe je kan besparen bij het verkopen van je huis. 

Welke kosten heb jij bij het verkopen van je huis?

Het verkopen van je huis lijkt iets waar je uiteindelijk alleen maar geld mee krijgt. Dat is ook zo alleen zitten er aan het proces van verkopen meerdere uitgaven verbonden. Zo moet je denken aan dingen zoals: 

  • Makelaarskosten
  • Overbruggingslening 
  • Kosten woningontruiming
  • Reparatie woning
  • Opstartkosten makelaar
  • Energielabel kosten
  • Kosten notaris

Zo zijn er nog wel meer dingen waarvan je totale extra kosten kunnen oplopen tot wel 10.000 euro! Dit wil je natuurlijk niet dus gaan we je nu uitleggen hoe je hier op kan besparen. 

Met of zonder makelaar?

Heel veel mensen verkopen hun huis met makelaar. Dit is ook best verstandig maar het kan zeker ook zijn nadelen bieden! Het kan namelijk erg duur zijn om een makelaar in te schakelen, en dat zeker als je over grote huizen praat. Maar ook bij kleine huizen pakken makelaars veel meer dan alleen het percentage wat ze zouden moeten krijgen. Het is namelijk zo dat makelaars vanaf een bepaald startbedrag beginnen genaamd de opstartkosten van de makelaar. Een makelaar rekent daarbij een minimumbedrag van duizenden euro’s. 

Toch is een makelaar wel erg verstandig als je je huis wilt verkopen. Een makelaar weet simpelweg gewoon meer van het vak dan jij en een heel groot ding is dat een makelaar de mensen weet te vinden die eventueel jouw huis willen kopen. Dit bespaart dus uiteindelijk weer een deel op advertentiekosten. Het kan namelijk een enorme som met geld kosten als je al die advertenties zelf wilt doen. Mocht je nu toch een goede makelaar zoeken, kijk dan op vandereijkenmakelaardij.nl. Die hebben de meest vertrouwbare makelaars die er alles aan doen om jouw huis zo snel mogelijk verkocht te krijgen voor de prijs die jij wilt!