Niet iedereen heeft evenveel geld te besteden. Misschien zit je echt krap bij kas, of misschien wil je gewoon graag wat besparen, zodat je volgend jaar bijvoorbeeld wat makkelijker op vakantie kunt. Wat de reden ook is, in dit artikel geven we je een paar kleine tips over hoe je wat geld kunt besparen binnenshuis.

Tweedehands spullen

Door tweedehands spullen te kopen, in plaats van nieuwe wanneer je ze nodig hebt, kun je al een hele hoop geld besparen. Wil je graag wat nieuwe kleren? Ga dan eens naar een van de vele vintage winkels, in plaats van naar de H&M of de Costes. Ook voor apparatuur kun je steeds beter bij tweedehands winkels. Zo kun je printers van hoge kwaliteit bij Refurbished Printer aanschaffen. Door spullen te hergebruiken ben je niet alleen goed bezig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Eet minder vlees

Ook het eten van minder vlees is beter voor het milieu én je portemonnee, maar dan moet je het wel goed doen. Door namelijk je vlees te vervangen door de zogenaamde vleesvervangers, zoals vegetarische hamburgers en worstjes, ga je er niet komen. Deze zijn namelijk een stuk duurder dan gewoon vlees. Het is dus de kunst om je vlees te vervangen door verschillende soorten groenten en peulvruchten. Zo krijg je de juiste voedingsstoffen binnen en betaal je minder. Probeer ook op je kaas gebruik te letten. Kaas is namelijk ook een behoorlijk duur product en als je het vlees dat je eet, vervangt door kaas, zul je nog steeds niet goedkoper uit zijn. 

Let op je energieverbruik

Ga je even een uurtje van huis? Zet dan al je lichten uit. Het is zonde om het licht in je huis aan te laten staan terwijl je niet thuis bent. Let ook op bijvoorbeeld de verwarming. Zet een timer, zodat de verwarming niet onnodig aan staat en zet hem ook uit wanneer je een dagje weg bent. Doe wat vaker een dikke trui aan of pak een dekentje als je op de bank zit, door zuinig om te gaan met de verwarming kun je echt al enorm veel geld besparen.

Houd je uitgaven in de gaten

Dit is natuurlijk nogal een groot begrip. Begin in eerste instantie eens dat je precies weet wat je vaste lasten zijn en wat je hier eventueel op kunt bezuinigen. Wil je echt geld besparen, zeg dan bijvoorbeeld je abonnement op tijdschriften of de krant op. Kijk ook naar wat je uitgeeft tijdens de boodschappen, dit is vaak een enorme kostenpost. Koop voornamelijk huismerken en koop alleen wat je nodig hebt. Haal bijvoorbeeld niet te veel snacks, daarmee beperk je je uitgaven en het is ook nog eens gezonder.