Je komt crypto tegenwoordig op steeds meer plekken tegen. Ook in het nieuws gaat het steeds vaker over crypto. Echter gaat het hierbij vaker om negatief nieuws dan om positief nieuws. Je vraag je daarom vast af of het nog wel zo verstandig is om te investeren in cryptocurrency. In dit artikel kom je er meer over te weten.

De huidige koers

De voornaamste reden om te twijfelen over een crypto-investering is de koers. Waar crypto vorig jaar verschillende keren in het nieuws kwam omdat de Bitcoin een nieuwe ‘all-time-high’ had bereikt, zie je dit jaar vooral nieuws over het feit dat Bitcoin blijft dalen. Voor veel mensen kan dit twijfels oproepen.

Dynamische markt

Voor je begint met investeren in crypto, is het belangrijk om te begrijpen dat de cryptomarkt erg dynamisch is. De prijzen kunnen in hoog tempo stijgen, maar ook in hoog tempo dalen. Wanneer je kijkt naar de historische grafiek van de Bitcoin koers, dan zie je dit ook duidelijk terug.

Lange termijn investering

Alhoewel er geen enkele garantie is dat de Bitcoin (en dus de rest van de cryptomarkt) ooit weer een nieuwe all-time-high zal bereiken, is dit onder de meeste crypto-investeerders wel de verwachting. Zoals zojuist beschreven is dit in de afgelopen jaren namelijk verschillende keren gebeurd. De vraag is alleen wanneer: dit kan over een maand zijn, of pas over 5 jaar. Daarom is het dus verstandig om enkel geld te investeren dat je voor lange tijd kan missen. Wanneer je nu in zou kopen en je crypto zou pas over 5 jaar aanzienlijk meer waard zijn, kun je dit geld dus 5 jaar lang niet gebruiken. Wanneer je dus van plan bent om crypto als lange termijn investering te gebruiken, liggen er zeker genoeg kansen. Zie je crypto als een korte termijn investering en probeer je in te spelen op de snelle stijgingen en dalingen, ben je dan bewust van de risico’s. Niemand kan immers de markt voorspellen, zeker niet in de cryptowereld!

Beginnen met crypto

Wanneer je nog geen enkele ervaring hebt met het investeren in crypto, dan is het verstandig om te beginnen met een gebruiksvriendelijke ‘exchange’. Eén van de beste keuzes hierbij is crypto.com. Door midden van een referral code van crypto.com ontvang je meteen een klein welkomstpresentje!