Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent ook dat er weer tal van fiscale veranderingen hebben plaatsgevonden in Nederland. Het fiscale landschap verandert ieder jaar weer en het is belangrijk om hier goed van op de hoogte te blijven. Zeker voor ondernemers is het goed om ieder jaar weer gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden die het nieuwe jaar met zich meebrengt. Met de continue veranderingen die plaatsvinden is het lastig om altijd op de hoogte te blijven van de verschillende mogelijkheden. In deze blog geven we je enkele tips om op de hoogte te kunnen blijven van de diverse voor-en nadelen die het nieuwe jaar met zich meebrengt.

Externe partijen

Omdat er daadwerkelijk ieder jaar veranderingen plaatsvinden, is het raadzaam om een externe partij in te schakelen om deze veranderingen voor jou bij te houden. De veranderingen in het fiscale landschap zorgen ervoor dat jij op verschillende momenten je geld op verschillende manieren kunt gebruiken. Het inschakelen van een administratiekantoor Groningen kan je op dit gebied een hoop tijd en geld besparen. Een adviesbureau of administratiekantoor kan de werkzaamheden van jou overnemen waardoor je jezelf hier niet in hoeft te verdiepen. Fiscaal advies Groningen zal je dus in eerste instantie wat extra geld kosten. De kosten en tijd die je echter bespaard door een extern bureau in te schakelen wegen meer dan op tegen de voordelen die je hier uit haalt!

Interne partijen

Als je het werk dat komt kijken bij de fiscale veranderingen niet wilt uitbesteden kun je dit ook intern houden. Het is in dit geval wel aan te raden om dit specifiek aan iemands takenpakket toe te voegen. Zo zorgt deze medewerker er ieder jaar weer voor dat jouw onderneming de juiste beslissingen kan maken die passen bij dit jaar. Iemand die binnen jouw onderneming verantwoordelijk is voor de fiscale veranderingen dient hier enorm kundig in te zijn. De fiscale veranderingen kunnen jouw onderneming op jaarbasis namelijk al gauw duizenden euro’s kosten of schelen! Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door het takenpakket van een huidige medewerker uit te breiden, een nieuwe collega aan te nemen of dit te laten doen door een ZZP’er!