Mede dankzij het coronavirus, werken veel mensen momenteel vanuit huis en velen zullen dit ook blijven doen. Waarschijnlijk heb je je thuiswerkplek al enigszins ingericht. Toch is het handig om je plek echt om te bouwen tot kantoor als je voor langere tijd thuis blijft werken. Hieronder geven we je daar een aantal tips over.

Een geschikte ruimte

Als je thuis wilt blijven werken, is het fijn als je daar de ruimte voor hebt. Maak dus een speciaal plekje vrij voor je werkplek en richt deze in als een klein kantoortje. Zet er een bureau, een fijne bureaustoel en een goede computer, het liefst met een groot scherm. 

Een printer

Een printer op kantoor kan niet ontbreken en daarmee dus ook niet op jouw thuiswerkplek. Nu kan het nogal duur zijn om een nieuwe printer voor jezelf aan te schaffen en het is begrijpelijk dat je dit liever niet doet. Je kunt er dan over nadenken om een Refurbished Printer aan te schaffen. Dit is een tweedehands printer die volledig is opgeknapt, waardoor deze weer als nieuw is. Een refurbished printer is daardoor ook een stuk goedkoper. Zo kun je toch een printer aanschaffen, zonder dat je al te veel geld kwijt bent aan een nieuw exemplaar.

Een plant

Het klinkt misschien wat gek, maar een plant kan niet ontbreken in je thuiskantoor. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een plant in je kantoor goed is voor je gemoedstoestand. Als je uitzicht hebt op groen, zoals dus een bloem of plant, ontstaat er rust in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren. Daarbij zorgt een plant voor een betere luchtkwaliteit.

Meubels

Natuurlijk heeft je kantoor ook meubels nodig. Denk hierbij aan een bureau, een bureaustoel en een laptop/computer. Moet je hiervoor nieuwe spullen aanschaffen? Probeer dan eens wat ergonomische spullen te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ergonomische bureaustoel, een zit-sta bureau, een ergonomische muis en een groot, hoog scherm. Zo’n scherm (of laptopverhoging) zorgt ervoor dat je niet steeds naar beneden aan het staren bent en je dus geen last krijgt van je nek. Thuiswerken is leuk, maar het is wel belangrijk dat je het goed en verantwoord doet.