Iedereen ontkomt er niet aan om maandelijks zijn of haar energierekening te betalen. Na onderzoek blijkt erg veel mensen jaarlijks te veel te betalen voor hun energierekening. Mensen kiezen er vaak voor om niet over te stappen en blijven vaak zitten met hoge energiekosten.

Via een vergelijker als energiehunter.be kunt u geheel gratis en vrijblijvend alle energieleveranciers vergelijken om zo een duidelijk beeld te krijgen of uw energierekening goedkoper kan. Via onze energievergelijker krijgt u direct alle energieleveranciers te zien die op uw huidige adres kunnen leveren. Ook ziet u direct welke welkomstaanbiedingen de leveranciers hebben.

Een lagere energierekening via energiehunter.be 

Energie besparen betekent geld besparen. En geld besparen door een paar zaken net een beetje anders te doen is natuurlijk zeker de moeite. Want energie besparen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn heel veel verschillende manieren om energie te besparen en zo ook geld te besparen. Het is niet alleen niet eenvoudig om al die zaken tegelijkertijd te doen. Wellicht heeft u lange lijstjes met tips gelezen om energie te besparen, maar zakt de moed u al in de schoenen bij de gedachte al deze dingen te gaan doen. Als u begint met uzelf en uw gezinsleden een aantal simpele gewoontes aan te leren, bespaart u jaarlijks eenvoudig geld op uw energierekening. Begin bij de basis, dan komt de rest vanzelf.

Let bij aankopen op het energielabel

Als u geld en energie wil besparen let dan bij de aankoop van nieuwe apparatuur op het energielabel. Soms zijn deze apparaten net iets duurder. Het verschil verdient u echter snel terug met de besparingen over de jaren dat u het apparaat gebruikt. Gaat u uw huis renoveren? Let dan ook even op milieubewuste aanpassingen in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken in de vorm van een waterbesparende kraan of douchekop.

Zet op tijd de verwarming laag

Kijk eens kritisch naar de temperatuur in uw huis. Is het echt noodzakelijk dat er een temperatuur van 21 graden is? Wellicht is 20 of 19 graden ook prettig. Door de verwarming één enkele graden lager te zetten kan u al geld besparen. Daarnaast kan u de verwarming in kamers waar u niet regelmatig bent wellicht ook uit zetten. Zo is het beter voor de concentratie om in een koelere temperatuur te werken op de studeerkamer en ook tijdens het slapen is een koelere temperatuur beter.

Efficiënt afwassen

Een vaatwasser verbruikt veel energie. Zet deze daarom pas aan wanneer hij helemaal vol is. Zet de afwasmachine niet op een hoge temperatuur als dat niet nodig is. Gebruik bijvoorbeeld de ECO stand. U kan ook energie besparen door wat meer met de hand af te wassen zoals bijvoorbeeld pannen en schalen. Energie besparen door efficiënt afwassen is eenvoud en kan u ook veel voordeel opleveren.