Zorgverzekeringen kan je elk jaar weer opnieuw afsluiten. Ieder jaar veranderen de voorwaarden van de verzekeraars en ook de premie die je moet betalen. Daardoor kan het uit om aan het einde van het jaar de balans op te maken en te bepalen welke wensen jij hebt voor jouw verzekering. Vul deze in op een vergelijkingssite en je ziet meteen welke verzekeraars een zorgverzekering aanbieden die voldoet aan jouw wensen. Vervolgens zie je ook meteen welke premie je moet betalen. Zo kan je kiezen voor de verzekeraar met de juiste zorgverzekering met de laagste premie. En heb jij dus de goedkoopste zorgverzekering die past bij jou.

Stel zelf je pakket samen

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op je zorgverzekering en zo de beste deal eruit te slepen. Toch moet je niet altijd gaan voor de goedkoopste optie, omdat dit aan het einde van de rit juist duurder kan zijn. Bepaal van tevoren goed je wensen en kies een verzekering die daar het beste bij aan sluit. Mensen denken vaak dat een zorgverzekering bij een collectief aantrekkelijk is, maar deze sluit vaak niet aan bij je persoonlijke zorgwensen. Zo krijg je vaak dat je oververzekerd bent en uiteindelijk dus teveel betaalt. Kijk dus online naar alle zorgverzekeringen die wel aan jouw wensen voldoen en ga voor de verzekeraar met de laagste premie.

Betaal je premie in 1 keer

Veel mensen betalen de premie voor hun zorgverzekering maandelijks, maar het is ook mogelijk om het bedrag in 1 keer over te maken. Vaak bieden zorgverzekeraars dan een korting van 2 á 3 procent aan. Dit kan veel geld schelen, helemaal als je dit doet voor het hele gezin. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je dit bedrag ook daadwerkelijk achter de hand hebt en in 1 keer kan overmaken. Dit bedrag wordt in januari afgeschreven. Het is niet bij alle verzekeraars mogelijk om de premie in 1 keer te betalen, dus kijk van tevoren goed naar de mogelijkheden.

Verzekeraars en internet

Er zijn een aantal verzekeraars die alleen via internet werken. Alles gaat digitaal, dus ook bijvoorbeeld de brieven van de verzekeraars. Je krijgt op deze manier geen post en je kan alleen via de website declareren. Medicijnen kan je via een zogeheten internetapotheek bestellen. Je bestelt je medicijnen online en ze worden thuis of op een ander gewenst adres thuisbezorgd. Doordat alles online gaat is hun premie lager dan bij andere verzekeraars die niet alles via het internet doen. Dus als je digitaal vaardig bent is dit zeker een goede mogelijkheid en een goede manier om geld te besparen.

De gezinssamenstelling

Als je een gezin hebt dan wil je graag samen op een polis, zodat het betalen makkelijk en overzichtelijk is. Toch is dit vaak niet voordelig, omdat je vaak oververzekerd bent. Jij en je partner hebben andere zorgwensen, waardoor het vaak uit kan om je eigen zorgverzekering samen te stellen. Zorg er dan wel voor dat je kind bij de meest verzekerde ouder op staat, zodat hij of zij gratis gebruik kan maken van al deze afgesloten dekkingen. Het is dus goed om vooraf je zorgwensen te bepalen en voor jezelf een vergelijking te maken. Op die manier kies jij de goedkoopste zorgverzekering uit.

Zorgverzekering vergelijken 2021 doe je gratis via Zorgverzekering-vergelijken.net.