Hotelketens moeten regelmatig de bedden en matrassen vervangen om ervoor te zorgen dat de bedden comfortabel blijven. Je kunt je wel voorstellen dat een hotel jaarlijks tientallen tot honderden matrassen moet weggooien. Veel hotelketens komen maar moeilijk van hun matrassen af en dat heeft verschillende oorzaken. 

Het huren van een matrascontainer 

Wanneer je al de matrassen van je hotel wilt vervangen, dan kun je het beste een matrascontainer huren. Matrassen mag je namelijk niet weggooien bij het restafval. Dit komt voornamelijk doordat matrassen zeer lastig te recyclen zijn. Daarnaast komt er bij de verbranding van matrassen erg veel CO2 vrij.  

Een matrascontainer kun je huren bij verschillende afvalverwerkers in Nederland. In de meeste gevallen hoef je hier geen contract voor af te sluiten. Voor grote hotelketens is dit overigen wel interessant. Op de lange termijn kan je hier namelijk veel tijd en gedoe mee besparen. 

Breng een bezoekje aan de milieustraat

Het is ook mogelijk om de matrassen naar de milieustraat te brengen. Een van de nadelen van het storten van matrassen bij een milieustraat is dat je vaak per matras moet betalen. De kosten lopen hierdoor al snel hoog op. Mocht het om eenmalige klus gaan dan is dit wel de snelste optie. Als je regelmatig te maken hebt met oude en versleten matrassen dan is het verstandig om hier afspraken voor te maken. De prijs per matras wordt in dat geval een stuk lager. Daarnaast hoor je dan ook wat voor opties er nog meer zijn. 

Vernietig de matrassen niet zelf 

Helaas zijn er veel mensen die de kosten voor het storten van matrassen niet zelf kunnen betalen. Ze kiezen er dan vaak voor om de matrassen zelf te vernietigen door ze te verbranden. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor jezelf. Mocht je de matrassen niet naar de milieustraat willen of kunnen brengen, dan kan je er vaak ook mee naar de kringloop. Als het matras nog in redelijk goede staat is dan wordt deze kosteloos van je overgenomen. In sommige gevallen krijg je er zelfs een kleine vergoeding voor.